Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

 

Τρίτη & Τετάρτη, 9 & 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Και …τι με νοιάζει εμένα;

Με νοιάζει όταν η κυβέρνηση συνεχίζει τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων και η ζωή της πλειοψηφίας της κοινωνίας επιδεινώνεται. Ένα κόμμα που εξελέγη με τη δέσμευση να ακυρώσει τη λιτότητα έφερε το 3ο Μνημόνιο και συνέχισε την ίδια πολιτική. Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ και τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, κ.λπ.) υπερθεματίζουν στον ίδιο τόνο και υπόσχονται περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και νέα φτώχεια, κατ’ εφαρμογήν της Ενισχυμένης Εποπτείας της ΕΕ που διασφαλίζει την διαιώνιση των Μνημονίων.

Με νοιάζει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ όταν οι μονάδες της Μεγαλόπολης και η Μελίτη πωλούνται κατ’ επιταγήν των πιστωτών όσο – όσο. Όταν το σενάριο της πώλησης των υδροηλεκτρικών παραμένει στο τραπέζι. Όταν η ΔΕΗ, με το μηχανισμό των ΝΟΜΕ, πουλάει κάτω από το κόστος για να κερδίζουν οι ιδιώτες. Όταν η ΔΕΗ απέχει από νέες επενδύσεις, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγάλει στο σφυρί το πελατολόγιό της. Όταν προωθούνται νέοι μηχανισμοί στο πλαίσιο ενοποίησης της ευρωπαϊκής αγοράς (target model) και το κράτος χάνει τη δυνατότητα παρέμβασης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο τέλος του δρόμου είναι η χρεωκοπία της ΔΕΗ, η οποία θα πλήξει την κοινωνική πλειοψηφία και το σύνολο των εργαζομένων ανεξαρτήτως της εταιρίας στην οποία εργάζονται.

Με νοιάζει η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όταν οι συνάδελφοι των προς πώληση λιγνιτικών παραδίνονται στους νέους αγοραστές, χωρίς καμιά εξασφάλιση για το εργασιακό τους μέλλον. Όταν η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, αξιοποιώντας τον στρατηγικό επενδυτή, εντατικοποιεί και απαξιώνει την εργασία και την εμπειρία των συναδέλφων, δεν προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό, αλλά  συμβούλους στους οποίους μοιράζει θέσεις ευθύνης… εν ριπή οφθαλμού. Όταν «έκλεψαν» σε μια στιγμή απο τους συναδέλφους του ΔΕΔΔΗΕ εκατοντάδες ρεπό και χιλιάδες ευρώ, εξευτελίζοντας την προσφορά και τα μερόνυχτα εργασίας τους! Όταν οι συνάδελφοι στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες διεκδικούν επί χρόνια την ένταξή τους στο ΚΚΠ. Όταν χιλιάδες συνάδελφοί μας, στις πιο επικίνδυνες εργασίες, δουλεύουν σε εργολάβους, με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς, χωρίς δικαιώματα. Όταν οι συνάδελφοι στις βάρδιες, στα συνεργεία, στα εργοστάσια, στα ορυχεία, στις περιοχές εργάζονται χωρίς να αμείβονται η ευθύνη και οι αμέτρητες πλεονάζουσες ώρες εργασίας τους. Όταν το σύστημα αξιολόγησης στον ΑΔΜΗΕ θα φέρει επιλεκτικά bonus και απολύσεις, ενώ στη ΔΕΗ αφήνει τους εργαζόμενους έρμαιο στην αυθαιρεσία της διοίκησης, χωρίς κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Με νοιάζει η απαξίωση και ο ευτελισμός των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων. Δεν υιοθετούμε το συνδικαλισμό της διαχείρισης, της συναλλαγής, του βολέματος και της χρήσης του ως δρόμο ανέλιξης στην ιεραρχία. Θέλουμε ένα σύλλογο ο οποίος θα είναι ανοιχτό βήμα διαλόγου για όλους τους συναδέλφους για την ανάδειξη των προβλημάτων και την αποτελεσματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, ο οποίος θα ενισχύει την συλλογική δράση μακριά από τους στείρους κομματικούς εναγκαλισμούς και θα διαμορφώνει μια διαφορετική οπτική και πράξη για το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας.

Νοιάζει όλους μας, να διεκδικήσουμε: Αξιοπρεπείς μισθούς για όλους. Να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις. Να σταματήσει η μισθολογική ισοπέδωση, τόσο των νέων μηχανικών που οι αποδοχές των 1000 ευρώ δεν αντιστοιχούν στα προσόντα τους, όσο και των παλαιότερων που οριοθετούνται με το πλαφόν. Να διεκδικήσουμε άμεσες προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών, απαγόρευση της απλήρωτης εργασίας, αξιοκρατία, αναγνώριση και πληρωμή της ευθύνης. Να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων (8μηνα, συμβάσεις έργου) με διαφορετικά μισθολόγια και δικαιώματα. Να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε αυθαιρεσία και σε κάθε καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Νοιάζει όλους μας να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά. Ο κύκλος της κερδοσκοπίας που συντελείται με τις ιδιωτικοποιήσεις, ειδικότερα στην ενέργεια συνεπάγεται ενεργειακή φτώχεια και καθιστά τη χώρα νεοαποικία χρέους χωρίς παραγωγικές δυνατότητες. Η τεράστια αύξηση των τιμολογίων την τελευταία δεκαετία, η εκτίναξη των οφειλών των καταναλωτών είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των αγορών.

Ο στρατηγικός στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η καθολική πρόσβαση στην ενέργεια, η εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας. Αυτό μπορεί να είναι δυνατό μέσω μίας ισχυρής επιχείρησης ηλεκτρισμού ενιαίας, καθετοποιημένης, 100% δημόσιας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, στη διανομή, στη μεταφορά και εμπορία, με ειδικό καθεστώς για την ιδιοπαραγωγή, στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι του κέρδους. Μόνο μία τέτοια δομή μπορεί να συνδυάσει ικανοποιητικά την αξιοποίηση του εγχώριου ενεργειακού πλούτου (ορυκτού και ανανεώσιμου) με τις ανάγκες της παραγωγικής οικονομίας και των πολιτών για φθηνό ρεύμα, σεβασμό στο περιβάλλον, χιλιάδες θέσεις σταθερής εργασίας και ικανοποιητικές απολαβές και δικαιώματα.

Επειδή λοιπόν μας νοιάζει και επειδή οι καιροί είναι κρίσιμοι, θα πρέπει όλοι όσοι έχουμε αντίληψη της κοινωνικής μας ευθύνης, από το νέο μηχανικό μέχρι τον Διευθυντή, να παλέψουμε ώστε η ενέργεια να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα! Τα επόμενα χρόνια ο αγώνας, η ενεργή συμμετοχή, η συλλογικότητα και αποφασιστικότητα πρέπει να αντικαταστήσουν τις λογικές και τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.

 

Διεκδικούμε ένα Σύλλογο με το ήθος, την πρακτική και τη συνέπεια που αρμόζει στον εαυτό μας και στην κρισιμότητα των καιρών!

                                                  

Στηρίζουμε την Αγωνιστική Συσπείρωση Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ

1.

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ι. του Δ.

ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΕΔ

2.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. του Σ.

ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΜ-Θ/ΤΤΕΔ

3.

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε. του Ν.

ΑΔΜΗΕ/ΔΛΕΣ

4.

ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ Θ. του Ι.

ΔΕΔΔΗΕ/ ΔΠΜ-/Π.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

5.

ΚΑΡΩΝΗΣ Θ. του Α.

ΔΕΗ/ΚΕΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ V

6.

ΚΑΣΜΑΣ Ν. του Α.

ΔΕΗ/ΔΜΚΘ

7.

ΚΟΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Μ. του Ι.

ΔΕΗ/ΑΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

8.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ Γ. του Μ.

ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΕΔ

9.

ΜΑΚΡΙΔΟΥ Δ. του Ν.

ΑΔΜΗΕ/ΔΔΠ

10.

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Ι. του Κ.

ΔΕΔΔΗΕ/ΔΧΔ

11.

ΝΟΜΙΚΟΣ Β. του Μ.

ΑΔΜΗΕ/ΔΣΣΑΣ

12.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ Ν. του Γ.

ΔΕΔΔΗΕ/ΔΧΔ

13.

ΣΤΑΘΑ Π. του Ε.

ΔΕΗ/ΔΜΚΘ

14.

ΣΤΟΜΗ Π. του Π.

ΔΕΗ/ΑΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ-ΛΑΥΡΙΟΥ

15.

ΤΕΤΡΑΔΗΣ-ΜΑΙΡΗΣ Γ. του Π

ΔΕΗ/ΔΥΑΕ

 


 

 

                                                                   

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου