Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Εκλογές ΤΕΕ

 

Εκλογές ΤΕΕ

Μας αφορούν απελπιστικά

(αν και μας πλήττουν… αφόρητα)

 

Οι εκλογές στο ΤΕΕ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου  2019, φαντάζουν αδιάφορες για τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών. Το ΤΕΕ έχει αποδείξει στην πράξη ότι η κύρια μέριμνά του είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων και των μεγάλων γραφείων.

Στην περίοδο της κρίσης όχι μόνο δεν στήριξε τους μηχανικούς που σφυροκοπούνταν από την ανεργία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά επικύρωσε τις κυβερνητικές αποφάσεις με τα θεσμικά του όργανα!

Στο εύλογο ερώτημα «γιατί να ασχοληθεί κάποιος με τις εκλογές του ΤΕΕ» η απάντηση είναι ότι παραμένει ένας μηχανισμός που καθορίζει τις εξελίξεις στο επάγγελμά μας. Τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται η δυνατότητά μας να έχουμε οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα.

Το ΤΕΕ μετατρέπεται σε μία εταιρία απόδοσης πιστοποιήσεων, επί πληρωμή, στα μέλη της για κάθε μεμονωμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Η απόκτηση πτυχίου δεν θα αρκεί για την άσκηση επαγγέλματος.  Η μεταβολή και κατάτμηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών που έφερε το ΠΔ 99/2018, καθώς και η τροπολογία της Κεραμέως για την ισοτιμία κολεγίων και Πολυτεχνείων αλλάζουν συνολικά το τοπίο στην άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού, ιδιαίτερα για τους νέους μηχανικούς.

Το ΤΕΕ παραμένει τεχνικός σύμβουλος του Κράτους. Καλείται να επικυρώσει πολιτικές και σχεδιασμούς που αποφασίζονται από την Κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τα καθ’ ημάς, ειδικά η Επιστημονική Επιτροπή Ηλεκτρολόγων είχε πάρει θέση για τα σχεδιαζόμενα  που αφορούσαν τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ.

Μπροστά στην καταστροφική πολιτική που δρομολογείται για τη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ, την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά, τους εργαζόμενους και τις περιοχές που πλήττονται, δεν μπορεί να αφεθεί η λήψη κρίσιμων αποφάσεων στα χέρια των ανθρώπων που εκπροσώπησαν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των αποχρώσεων τα τελευταία 20 χρόνια.

Στους μηχανικούς αντιστοιχεί η αντίσταση απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, των συμφερόντων της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των δημόσιων, κοινωνικών αγαθών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις!

Με αυτή και μόνη τη λογική θέτω την υποψηφιότητά μου στην Επιστημονική Επιτροπή Ηλεκτρολόγων με την Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση.

Στα ψηφοδέλτια μας στις Επιστημονικές Επιτροπές συμμετέχουν συνάδελφοι τόσο από τις παρατάξεις Block TEE και ΑΡΑΓΕΣ όσο και ανένταχτοι αγωνιστές που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Στο ψηφοδέλτιο της ΑΡιστερής Αγωνιστικής Ενωτικής Συσπείρωσης, στην Κεντρική Αντιπροσωπεία υποψήφιοι είναι και οι συνάδελφοι:

Μιχάλης Καρυστιανός (ΑΔΜΗΕ) και Γιάννης Μάντζαρης (ΔΕΔΔΗΕ)

 

Επισυνάπτεται:

- Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αριστερής Συσπείρωσης με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια για τις Επιστημονικές Επιτροπές των Ηλεκτρολόγων, Ηλεκτρονικών, Μηχανολόγων, Ναυπηγών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

- https://www.block-tee.gr

- https://www.arages.gr

 

Στις εκλογές του ΤΕΕ έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι συνάδελφοι, ανεξάρτητα από τυχόν οφειλές εισφορές τους στο ΤΕΕ ή τον ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να ψηφίσουν στην πόλη που βρίσκονται, ανεξαρτήτως σε ποια διεύθυνση είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ.

 

Για τη διευκόλυνσή σας:

Πρόγραμμα Εκλογών ΤΕΕ 3ης Νοεμβρίου 2019 – Μάθε που ψηφίζεις

Οδηγίες ψηφοφορίας Εκλογών ΤΕΕ 3ης Νοεμβρίου 2019

Ανακήρυξη Υποψηφιοτήτων (29/09/2019)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου