Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης για ΑΔΜΗΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 29/01/2014 ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ. Αύριο Τρίτη 4/2/2014 αναμένεται η συζήτηση και η ψήφιση κατ΄ άρθρο.
Ακόμα και για το ασφαλιστικό μας κανένας εφησυχασμός! Η τροπολογία πού απαλλάσσει τη ΔΕΗ και οποιαδήποτε διάδοχη εταιρία από κάθε υποχρέωση προς τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, σε σχέση με την ενσωματωμένη ασφαλιστική περιουσία, μπορεί να αποσύρθηκε. Δόθηκε όμως έτσι, το άλλοθι στους βουλευτές της συγκυβέρνησης να πουν ότι προσπάθησαν και, έστω και αυτό, το κατάφεραν! Ένα από τα γνωστά πολιτικάντικα παιχνίδια…
Είναι βέβαιο πως αυτό θα επανέλθει, σε επόμενο νομοσχέδιο, για να διευκολύνει τον υποψήφιο αγοραστή είτε του ΑΔΜΗΕ, είτε της μικρής ΔΕΗ. Επισημαίνεται ότι η πώληση του Ομίλου ΔΕΗ, σύμφωνα με το νόμο, θα προχωρήσει με υπουργικές αποφάσεις!!!
Ο αγώνας μας, όλες τις προηγούμενες μέρες, με τις απεργίες, τα συλλαλητήρια, τις καταλήψεις στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ, ήταν μόνο η αρχή. Συνεχίζεται:
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην ΑΘΗΝΑ και ΠΟΡΕΙΑ προς τη Βουλή
ΤΡΙΤΗ 4/2/2014, στις 16:00, από την πλατεία Κοραή
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην ΚΟΖΑΝΗ
ΤΡΙΤΗ 4/2/2014, στις 17:30, στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΑΔΜΗΕ

Ο αγώνας μας μέχρι τώρα στηρίχθηκε στη θαυμάσια δουλειά που έκαναν οι συνάδελφοι των συντονιστικών επιτροπών του ΑΔΜΗΕ. Πολλά τα βέλη στη φαρέτρα μας από τη δουλειά αυτή. Στα κείμενα και τις μελέτες τους βασιστήκαμε για να στείλουμε το υπόμνημά μας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στις αναλύσεις τους της ευρωπαϊκής και ελληνικής πραγματικότητας της απελευθερωμένης αγοράς για να εκπροσωπήσουμε τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών στη συνεδρίαση των φορέων στην Βουλή (επισυνάπτονται τα πρακτικά). Έτσι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους. Φτιάχνουν μικρά και μεγάλα θαύματα. Ας το θυμόμαστε όλοι στις επόμενες μέρες που θα έρθουν. Όταν θα πρέπει να αποδείξουμε ότι καμία μονάδα δεν πρέπει να πουληθεί. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι, πολύ περισσότερο οι μηχανικοί που διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία και τις επιστημονικές δεξιότητες, στη στοιχειοθέτηση μιας αντίστοιχα στιβαρής επιχειρηματολογίας, ενάντια στην ολοκλήρωση των εξελίξεων για τον ΑΔΜΗΕ, στην πώληση της μικρής ΔΕΗ και του 17%.
Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός.
Η δημόσια περιουσία εκποιείται.
Η ΔΕΗ, θεμέλιο για την οικονομία μας, διαλύεται και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις συνέπειες στον καταναλωτή και στην παραγωγή.
Είναι χρέος δικό μας να υπερασπιστούμε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Είναι υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να ενημερώνουμε και να κάνουμε σύμμαχο την κοινωνία στην υπεράσπιση αυτού του δημόσιου- κοινωνικού αγαθού: της ενέργειας.
Για να κερδίσουμε το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου